Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на горни носачи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на горни носачи

Здравейте,колеги дойде и мойто време да сменя на алфата горните носачи,в сервизите ми предлагат някакви си ментета старлайн или с-лайн,казах им по нататък ще ги сменя,и си поръчах от др място през интернет горни носачи Лемфордер и отивам преди 2 дена в сервиза,и ми казват хубавата новина че неможе ли да ми сменят носачите защото били мои, ако си ги купя от тях нямало проблем,но били мои и неможе ли.Та въпроса ми е мога ли без подемник да си ги сменя и как най елементарно да го направя,без да трябва да разглобя половината кола.

Благодаря предварително.

sigpic

Може, виж важните теми, има описание
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=30246
      156 2.0TS

Comment

Обаче когато правиш нещо по ходовата част винаги има риск да спреш на някакъв етап поради непреодолими за теб пречки и колата да остане неподвижна.
        Тази тема е доста по- добра
        http://clubalfaromeo.com/forum/showp...45&postcount=1
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 17:49.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

В много от сервизите е така, защото уж дават гаранция или ти обаждат такава цена за работа, че сам да се откажеш.
          Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
            Доста трудоемко и сложно

Comment

Незнам,но това което дадохте е много сложно,като видях мойте как са и се виждат идеално си мисля че може и да мога да ги сменя сам незнам,дългия болт го видях само незнам как ще го избия малко гадно мястото за чук ,освен някаква скоба както и за шарнира,реално от темите ми стана ясно че трябва да подпра с трупче.

sigpic

Comment

Не е ядрена физика, но ако не си сръчен, не се захващай, защото ще береш ядове. Има си доста тънки моменти.
                Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от dancho89 Покажи съобщение
                  Незнам,но това което дадохте е много сложно,като видях мойте как са и се виждат идеално си мисля че може и да мога да ги сменя сам незнам,дългия болт го видях само незнам как ще го избия малко гадно мястото за чук ,освен някаква скоба както и за шарнира,реално от темите ми стана ясно че трябва да подпра с трупче.
                  Не се занимавай с глупости, това са важни неща. Намери къде да ги сменят.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Kолега, смяната на горните носачи не е толкова сложна.Аз лично съм сменил на 4-5 алфи.Ето ти един лек алгоритъм:
                    - сваляш гумата;
                    - отвиваш гайката на шарнира /горния/;
                    - отвиваш гайката и махаш болта на вилицата на средния тампон на долния носач;
                    - отваряш капака на двиг. и отвиваш 4 -те болта на лапата която държи горния носач и тампона с пружината;
                    - вилицата слиза надолу заедно с горния носач и лапата;
                    - бъркаш с ръка нагоре покрай пружината и повдигаш лапата /заедно с носача/ докато излезе от 4-те болта;
                    - измъкваш я покрай пружината;
                    - на земята вече демонтираш носача от лапата/ един дълъг болт/;
                    - после сглобяваш по обратния ред , но обърни болта обратно/главата да е от към страната на калника/ за да може друг път да си сменяш горния носач лесно

Comment

Първоначално публикувано от penchoto Покажи съобщение
                      Kолега, смяната на горните носачи не е толкова сложна.Аз лично съм сменил на 4-5 алфи.Ето ти един лек алгоритъм:
                      - сваляш гумата;
                      - отвиваш гайката на шарнира /горния/;
                      - отвиваш гайката и махаш болта на вилицата на средния тампон на долния носач;
                      - отваряш капака на двиг. и отвиваш 4 -те болта на лапата която държи горния носач и тампона с пружината;
                      - вилицата слиза надолу заедно с горния носач и лапата;
                      - бъркаш с ръка нагоре покрай пружината и повдигаш лапата /заедно с носача/ докато излезе от 4-те болта;
                      - измъкваш я покрай пружината;
                      - на земята вече демонтираш носача от лапата/ един дълъг болт/;
                      - после сглобяваш по обратния ред , но обърни болта обратно/главата да е от към страната на калника/ за да може друг път да си сменяш горния носач лесно
                      Кратко, точно, ясно. Особено важен е последният ред

Comment

Ще ходи на сервиз,не мога да разглабям колата пред дома.Може да заключвате темата,колата в понеделник е на сервиз.

Благодаря за информацията.

sigpic

Comment

Видях ,че става дума за окачване какво ще кажете за това! http://www.ebay.co.uk/itm/8-PART-SUS....c100005.m1851
                          Идва на 240 лева до България.
                          Last edited by za_ko_dodi; d.m.y г., 10:07.

Comment

Първоначално публикувано от za_ko_dodi Покажи съобщение
                            Видях ,че става дума за окачване какво ще кажете за това! http://www.ebay.co.uk/itm/8-PART-SUS....c100005.m1851
                            Идва на 240 лева до България.
                            Огромни боклуци, 3 месеца и всичко е леш.... За нищо не стават тези комплекти!
                            Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Глупости са това! Носачите стават за цената си.
                              www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Working...
                              X